Pozdravljeni starši in učenci

26. 03. 2020

Pozdravljeni starši in učenci

Mineva drugi teden dela na daljavo. Upamo, da ste zdravi in vam drugačen način dela ne povzroča prevelikih težav. Zaradi velikega števila uporabnikov so internetne povezave občasno preobremenjene in delo ne more potekati tako kot bi si želeli. Ne obremenjujte se s tem. Poskusite čez kakšno uro, najbrž bo šlo. Roki so postavljeni le okvirno, naredite toliko, kolikor v danem trenutku zmorete.

Učence in starše, ki še niste uspeli vzpostaviti stika z učno snovjo, ki vam jo pošiljajo učitelji, prosimo, da to storite. Sporočite svojemu razredniku v čem je težava, da skupaj najdemo pot do rešitve.
V situaciji, v kakršni smo se znašli, nam ni lahko, vendar moramo malo potrpeti in se prilagoditi. Pomembno je, da se tega zavedamo in si zadeve skušamo čim bolj poenostaviti in ne obremenjevati s stvarmi, ki niso potrebne. Če pri delu naletite na težave, ki jih ne znate rešiti, se obrnite na vašega razrednika preko eAsistenta.
Delo na daljavo – prav je, da ima učenec stik s šolo, z učenjem. Prav je, da mu starši pomagate pri tehničnih zadevah in ga spodbujate pri delu, ni pa potrebno, da ste ves čas njegov učitelj. Kar otrok zmore narediti sam, naj tudi naredi. Tudi v tem času je potrebno še bolj krepiti otrokovo odgovornost, samostojnost in mu tako dvigovati samozavest, da vidi kaj vse zmore sam. Na ta način se učenci učijo tudi funkcionalne pismenosti. Z otrokom naredite urnik dnevnega dela - delo naj večinoma poteka dopoldne, da boste lažje uskladili vse dejavnosti.

Predlagamo, da starši mlajšim otrokom (večji lahko to storijo sami) pomagate naloge »naložiti« iz spleta v domač računalnik v obliki wordove datoteke. Otrok naj se potem potrudi, da čim več nalog opravi samostojno.
Časi res niso lahki, a bomo zmogli. Pomembno je, da se držite preventivnih ukrepov, ostajajte doma in se na svežem zraku zadržujte sami (oziroma z vašimi družinskimi člani) in izkoristiti lepe dneve.

Delo za šolo je pomembno, a je le del našega življenja. Naj bo ta čas, ko moramo biti vsi skupaj doma, čas za družino, pogovore, dobro počutje in občutek varnosti. Skupaj zmoremo.

Ostanimo zdravi.

Kolektiv OŠ A. T. Linharta Radovljica

Pozdravljeni starši in učenci slika 1